Halftimeweekend 2015 – De Jezus die ik niet ken

Dit schooljaar 2014-2015 zetten we de persoon van Jezus centraal, met het jaarthema “Wie is het?”.  Draait het hele Christendom niet om deze man, deze God, deze Christus? Velen van ons kregen de verhalen over Hem met de paplepel binnen.  Waarom houden we ons dan bezig met deze vraag?
In het Halftimeweekend willen de Jezus ontdekken die niet op het papbordje ligt. De Jezus Christus waar mensen van gruwelen, Jezus Christus die omging met zondaars, Jezus de oproerkraaier, de man die ons van ons voetstuk blaast, de God die naar de aarde kwam. We willen Hem zoeken, Hem vinden, en Hem in praktijk brengen.

Flyer_Halftimeweekend-2015-achterkant Flyer_Halftimeweekend-2015-voorkant

Het weekend bestaat uit een groot aantal activiteiten, lezingen en workshops, geleid door mensen die een glimp hebben opgevangen van deze fantastische Jezus in hun leven, en Zijn licht en liefde op hun eigen manier laten zien in hun dagelijkse leven. Onder hen Ds. Johan Visser, predikant in Antwerpen-Oost, daarvoor studentenwerker bij verschillende Christelijke studentenverenigingen in Nederland. Hij gaat ons meer vertellen over Jezus als sociale radicaal,  hoe Hij ons in deze rol kan inspireren en hoe wij Hem op een nieuwe verfrissende manier kunnen toepassen in ons leven.

Naast de lezingen zullen er enkele workshops zijn waarin we dieper willen ingaan op de Jezus die afgewezen werd om de mensen met wie hij zich ophield. Wie zijn de mensen voor wie wij collectief onze neus ophalen? Wie zijn de hoeren, oplichters en Samaritanen van deze eeuw, en hoe kunnen wij de vriendschap en liefde van Jezus brengen aan de mensen in onze omgeving.

Dit bericht werd geplaatst in Ichtus. Bookmark de permalink .